Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Padlizsános lasagne

Megnézte: 2216
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 25 dkg lasagne tészta
- 25 dkg koktélparadicsom
- 70 dkg padlizsán
- 30 dkg juhtúró
- 4 evõkanál tej
- 10 dkg spenót
- snidling
- 4 evõkanál olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A padlizsánt vágjuk fél centi vastag szeletekre, sózzuk be, és hagyjuk állni. A juhsajtot keverjük össze a felaprított snidlinggel és a tejjel. Ha nem kapunk friss lasagne tésztát, akkor több tejjel, hígabb masszát készítsünk. Karikázzuk fel a paradicsomokat is. A lemosott padlizsánszeleteket roston süssük meg, majd borsozzuk, és ha szükséges, sózzuk újra. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük bele a hozzávalókat: egy réteg tésztát, a sajtos szószt, a padlizsánt, a felezett paradicsomot, a spenótlevelet, aztán ismét tészta következik. A végén paradicsommal zárjunk, és kevés olajjal locsoljuk meg. Alufóliával lefedve, 200 °C-ra elômelegített sütôben 15 perc alatt készre süthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.