Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Õszi zöldségfelfújt currys tojáslepénnyel

Megnézte: 3140
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 115 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1-1 kisebb fej brokkoli, karfiol
- 2 sárgarépa
- 1 paszternák
- 20 centi póréhagyma
- 25 dkg csiperkegomba
a forma kikenéséhez, beszórásához: vaj, liszt

a tojáslepényhez:
- 3 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 mokkáskanál curry
- 2 evõkanál olívaolaj
- só, õrölt bors

a tejfölös öntethez:
- 4,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A brokkolit meg a karfiolt rózsáira szedem, megmosom, a sárgarépát és a paszternákot meghámozom, megmosom, hasábokra darabolom, majd külön-külön mindegyiket sós vízben roppanósra fõzöm. Közben a póréhagymát ferde karikákra szeletelem, és a csiperkét cikkekre vágom. Ezután az elõkészített zöldségeket kivajazott, kilisztezett tálba teszem. A tojáslepényhez a tojásokat a tejszínnel elkeverem, sóval, borssal, curryvel ízesítem, majd a forró olajban piros lepényt sütök belõle, és ha kicsit kihûlt, csíkokra vágva a zöldségekre szórom. Végül a tejfölös öntethez a tejfölt a tojásokkal elkeverem, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem, és a zöldségekre öntöm. 180 ºC-os sütõben 25-30 perc alatt pirosra sütöm, és forrón tálalom.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.