Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Nyári zöldségsaláta

Megnézte: 2279
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 2 padlizsán
- 1-1 piros és zöld színû paprika
- 2 kis cukkini
- 2-2 evõkanál liszt és tengeri só
- 2,5 dl olaj, a sütéshez

A öntethez:
- 1 citrom
- só
- õrölt bors
- 4 evõkanál olaj

A díszítéshez:
- néhány bazsalikomlevél

Elkészítés:

A padlizsánokat héjastól felkarikázzuk, sóval meghintjük, és 30 percig állni hagyjuk. A paprikákat kettévágjuk, és elõmelegített sütõben, rácson addig sütjük, míg a héjuk megbarnul, és felfújódik. Kivesszük a sütõbõl, textilkendõbe csavarjuk, kicsit állni hagyjuk, majd meghámozzuk, és magjaikat kikaparjuk. Húsukat vékonyan felszeleteljük. A padlizsánokat megmossuk, majd óvatosan szárazra törölgetjük. A cukkiniket is felkarikázzuk, a padlizsánkarikákkal együtt lisztbe forgatjuk, majd az olajban mindkét oldalukon aranyszínûre sütjük. Konyhai papírtörlõre szedjük, hogy felitassuk az olajat. A már nem forró karikákat a paprikadarabokkal váltakozva tálra tesszük. A szószhoz az olajat 2 evõkanál citromlével, sóval, borssal simára keverjük, és a zöldségekre locsoljuk. Apróra vágott bazsalikomlevelekkel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.