Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Mediterrán rakott rizs

Megnézte: 3043
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 12,5 dkg hosszú szemû rizs
- 30 dkg hámozott paradicsom
- 1 dl vörösbor
- 3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 zeller
- 4-4 evõkanál fenyõmag és olaj
- 1 marhahúsleveskocka
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 2 tojás
- 10 dkg juhsajt
- 2 dl tejszín
- 1 kávéskanál szárított kakukkfû
- 3 evõkanál apróra vágott petrezselyem
- õrölt bors
- só
a tepsi kikenéséhez, olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát az olajban üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a felkockázott répát és zellert, 1 evõkanál petrezselymet, a fenyõmagot, és borral felöntjük. Sóval, borssal fûszerezzük, és lefedve, kislángon összefõzzük. A leveskockát fél liter vízben feloldjuk, és puhára fõzzük benne a rizst. (Akkor jó, ha minden lé elfõtt.) A kész rizst lecsöpögtetjük, mély tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát, a maradék olajat, az összezúzott paradicsomot, a kakukkfüvet, a maradék petrezselymet, és sóval, borssal fûszerezzük. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sóval, borssal fûszerezzük, és belekeverjük az elmorzsolt sajtot. A padlizsánok és cukkinik végeit levágjuk, húsukat fél cm vastagon felkarikázzuk. Olajjal kikent tûzálló tálba tesszük a zöldségeket meg a rizst, és váltakozva befedjük padlizsán- és cukkinikarikákkal. Végül a tejszínes tojás felével leöntjük, és forró sütõben aranyszínûre sütjük. A sütés félidejében a maradék tejszínes tojást is ráöntjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.