Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát az olajban üvegesre párolunk. Hozzáadjuk a felkockázott répát és zellert, 1 evõkanál petrezselymet, a fenyõmagot, és borral felöntjük. Sóval, borssal fûszerezzük, és lefedve, kislángon összefõzzük. A leveskockát fél liter vízben feloldjuk, és puhára fõzzük benne a rizst. (Akkor jó, ha minden lé elfõtt.) A kész rizst lecsöpögtetjük, mély tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék zúzott fokhagymát, a maradék olajat, az összezúzott paradicsomot, a kakukkfüvet, a maradék petrezselymet, és sóval, borssal fûszerezzük. A tojásokat a tejszínnel felverjük, sóval, borssal fûszerezzük, és belekeverjük az elmorzsolt sajtot. A padlizsánok és cukkinik végeit levágjuk, húsukat fél cm vastagon felkarikázzuk. Olajjal kikent tûzálló tálba tesszük a zöldségeket meg a rizst, és váltakozva befedjük padlizsán- és cukkinikarikákkal. Végül a tejszínes tojás felével leöntjük, és forró sütõben aranyszínûre sütjük. A sütés félidejében a maradék tejszínes tojást is ráöntjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.