Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Marhahúsos fasírt vörös káposztával

Megnézte: 2443
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

A párolt káposztához:
- 1 kg káposzta (vörös)
- 2 alma
- 1 fej lilhagyma
- 2 dkg vaj
- 3 evõkanál cukorszirup
- 4 szegfûszeg

A fasirthoz:
- 5 szelet kenyér
- 2 dl tejszín
- 1 fej lilhagyma
- 2 tojás
- 20 dkg sajt
- 3 dkg vaj
- 40 dkg darált marhahús
- õrölt fehér bors
- só

Elkészítés:

A káposzta torzsáját és külsõ leveleit leszedjük, négyfelé vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és vajban üvegesre pároljuk. Belekeverjük az almát, a borecetet, a szirupot és a szegfûszeget. Megsózzuk, és 1 óráig pároljuk. A fasírthoz a kenyér héját levágjuk, a kenyérbelet tálba tesszük, tejszínnel leöntjük, és 15 percig állni hagyjuk. A hagymát felkockázzuk, és 1 dkg vajban üvegesre pároljuk. A tojásokat sóval és borssal felverjük. A sajtot kis kockákra aprítjuk. A hozzávalókat salátástálba tesszük, majd a hússal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és 10 percig pihentetjük. A masszából golyókat formázunk, és a maradék vajban aranyszínûre sütjük. A fasírtokat a káposzta tetejére tesszük, és petrezselyemmel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.