Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lecsós zöldbablepény

Megnézte: 2132
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 120 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 25 dkg kenyérliszt
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál szárított élesztõ
- kevés víz

a lecsós zöldbabhoz:
- (zöldséglevesben roppanósra fõzve) 30 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3-3 zöldpaprika, paradicsom
- 2 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A lisztet a puha vajjal morzsoljuk össze, majd szórjuk bele a sót, az élesztõt, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 1 órára tegyük a hûtõbe pihenni. Közben a raguhoz a forró olajban futtassuk meg a szeletelt hagymát, majd adjuk hozzá a karikákra vágott paprikát, a cikkekre darabolt paradicsomot, és a zöldbabot. Közepes tûzön pároljuk össze, és ízesítsük sóval, borssal. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán gyúrjuk át, béleljünk ki vele egy kör alakú teflonozott formát, hogy a tésztának 2-3 centis pereme legyen. Töltsünk bele szárazbabot, és 190 °C-os sütõben süssük 8-10 percig. Szedjük le a tetejérõl a babot, és kanalazzuk bele a lecsós zöldbabot. Fontos hogy a lecsónak kevés leve legyen, mert különben eláztatja a tésztát. Végül a tojást a tejföllel keverjük habosra, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, és öntsük a lepény tetejére. A 180 °C-os sütõbe visszatéve 30-35 perc alatt süssük pirosra, majd 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.