Elkészítés:
A káposzta külsõ leveleit leszedjük, négy részre vágjuk, és lobogó vízben 5 percig fõzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, majd apróra vágjuk. A leveskockát 1 liter forró vízben feloldjuk, majd a lazacot puhára fõzzük benne. Amikor kész, lecsöpögtetjük, kis darabokra szeleteljük, és a bõrét lehúzzuk. A leveles tésztát szobahõmérsékleten felengedjük, az egyikkel egy kerek tortaformát kibélelünk úgy, hogy körben a szélein is magasan álljon a tészta. Erre szórjuk a káposztát, a haldarabkákat, majd sóval, borssal meghintjük. A másik tésztalappal befedjük, és a lelógó részeket lenyomkodjuk, hogy mindenütt jól zárjon a tészta. Közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk, tetejét a tejben simára kevert tojássárgájával (ecset segítségével) megkenjük, végül meleg sütõben készre sütjük. Közben a tejszínt sóval, borssal és a citromlével simára keverjük, megmelegítjük, ezzel a kész tortát meglocsoljuk. Langyosan kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.