Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lazacos salátatál zöldségekkel

Megnézte: 2120
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 20 dkg lazac (füstölt)
- 8 nagy retek (zöldjével együtt)
- fél uborka
- 2 nagy fokhagyma (új)
- 1 citrom
- 4 evõkanál olaj
- 2 evõkanál citromlé
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

4 tányért és a lazacot 10 percre fagyasztóba tesszük. A retkeket megtisztítjuk, a levelekrõl a szárat levágjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a levelek felét apróra vágjuk. Az uborkát vékonyan meghámozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és a citrommal együtt nagyon vékony karikákra szeleteljük. A szószhoz: tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a fokhagymakarikákat, kevés sót és borsot. Szobahõmérsékleten tartjuk. A lazacot a lehetõ legvékonyabb szeletekre vágjuk, és a hideg tányérokra rendezzük. Erre rakjuk az uborka- és citromkarikákat, majd a tetejükre, középre a retekkarikákat. A reteklevéllel megszórjuk, a szósszal leöntjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.