Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Lazac pikáns tejszínes mártással

Megnézte: 5450
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 4 szelet lazacfilé
- 8 mogyoróhagyma
- sárgarépa
- 2 uborka
- õrölt bors
- só

A mártáshoz:
- 5 apróra vágott gyöngyhagyma
- 5 cl száraz fehérbor
- 5 cl víz
- 5 evõkanál borecet
- 1 evõkanál tejszín
- 12,5 dkg vaj

Elkészítés:

A répákat és az uborkát meghámozzuk, majd gyufaszál vastagságúra vágjuk. A lazacot sóval, borssal meghintjük, és gõzben megpároljuk. Egy másik edényben gõzben megpároljuk a mogyoróhagymát és a zöldségeket. A mártáshoz a gyöngyhagymát a borral, a vízzel és az ecettel addig fõzzük, míg 3-4 evõkanál folyadék marad. Levesszük a tûzrõl, és belekeverjük a tejszínt. Apránként hozzáadjuk a vajat, és villával sûrû krémmé habosítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel leöntjük a lazacot, és a zöldséggel körítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.