Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Laktató téli leves

Megnézte: 2506
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 125 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 10 dkg csicseriborsó
- 10 dkg szárazbab
- 10 dkg rizs
- 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
- 5 dkg bulgur (búzatöret)
- 10 dkg lencse (vörös)
- 10 dkg lencse (zöld)
- 1 evõkanál köménymag
- 1 fej vöröshagyma
- 4 evõkanál olaj
- 4 evõkanál petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A csicseriborsót és a babot külön-külön 12 órára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A húslevest felforraljuk, beletesszük a beáztatott hüvelyeseket, majd újból felforraljuk, és 1 óráig kislángon fõzzük. A megmosott lencséket a babhoz adjuk. 30 perc fõzés után a rizst és a köményt is beletesszük. Az apróra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, majd a levesbe keverjük, és még 10 percig fõzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.