Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Konyakkal pácolt sertésszûzcsíkok snidlinges karottával

Megnézte: 2313
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertés szûzpecsenye
- 1 evõkanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- 6 cl konyak
- fél dl olaj
- só, õrölt bors

a körethez:
- 80 dkg sárgarépa
- 5 dkg vaj
- 1 dl zöldségleves
- 1 kis csokor snidling
- só

Elkészítés:

Az éles késsel lehártyázott húst vágjuk félujjnyi vastag szeletekre, majd a szeleteket csíkozzuk fel. Ízesítsük sóval, borssal, mustárral, felaprított petrezselyemmel, majd locsoljuk meg a konyakkal és az olajjal. Újból keverjük össze, és lefóliázva 2-3 órára tegyük a hûtõbe pácolódni. A körethez olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a hosszában félbevágott répákat. Locsoljuk meg a zöldséglevessel, és fedõvel letakarva, lassú tûzön pároljuk roppanósra. Mielõtt lehúzzuk a tûzrõl, ízesítük sóval, és aprított snidlinggel. A pácolt húscsíkokat forró serpenyõben a saját pácoló olajával, és szaftjával süssük meg. Tálaláskor a snidlinges karottát tegyük tányérra, és halmozzuk mellé a húscsíkokat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.