Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kínai kelen sült pontyfilé

Megnézte: 2122
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 80 dkg pontyfilé
- 1 közepes fej sonkahagyma
- 1-2 chili paprika
- 1 kisebb csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- só, õrölt bors

a körethez:
- 1,5 kg kínai kel
- fél dl olívaolaj
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A pontyfilét megmosom, leszárítom, majd a húsát éles késsel egészen a bõréig egymásra merõlegesen beirdalom. Négy egyforma darabra vágom, és sóval, borssal, apróra vágott sonkahagymával, vékony chili-szeletekkel, petrezselyemmel fûszerezem. A kelt leveleire szedem, megmosom, lecsepegtetem, majd ujjnyi vastag csíkokra metélem. Tepsibe szórom, sóval, borssal, az olajjal lazán összeforgatom, és ráfektetem a fûszeres haldarabokat. Végül meglocsolom az olívaolajjal, és 180 °C-os sütõben 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Forrón, a vele sült kínai kellel tálalom.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.