Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kemencés csirke

Megnézte: 8577
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 egész csirke
- 1 evõkanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfû
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 12 közepes burgonya
- 4 dkg vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül kenjük meg sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított rozmaringgal és kakukkfûvel. A belsejébe töltsük az egész hagymákat, majd fektessük tepsibe, öntsük alá a bort, és egy deci vizet. Alufóliával takarjuk le, 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve tegyük mellé a félbevágott héjas burgonyákat, és a sütõbe visszatéve süssük puhára és pirosra. Mielõtt kivesszük a sütõbõl, a burgonyát locsoljuk meg az olvasztott vajjal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.