Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kelkáposztás csirke

Megnézte: 3127
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1,2 kg-os csirke
- 1 kelkáposzta
- 2,5 dl száraz fehérbor
- 50 dkg sárgarépa
- 2 evõkanál olaj
- 3 dkg vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A csirkét kívül-belül meghintjük sóval és borssal, majd az olajban megsütjük, a sütés felénél megfordítjuk. Közben megtisztítjuk a kelt, negyedeljük, majd sós vízben 3 percig fõzzük (blansírozzuk), végül lecsöpögtetjük, és leveleire szedjük. A levelek felét vastag falú lábasba tesszük, rátesszük a csirkét, a maradék kellevéllel befedjük, a borral meglocsoljuk, sóval, borssal és az apróra vágott répával meghintjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy épp a tetejéig érjen, majd hozzáadjuk a vajat, újrafûszerezzük, és lefedve teljesen puhára pároljuk. Tálaláskor a csirke mellé adjuk a kelt és a répát.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.