Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kelkáposzta mustáros kapriszósszal

Megnézte: 2176
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 fej (kb. 1,5 kg) kelkáposzta
- 2-2 evõkanál vaj, liszt és kapribogyó
- 4 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 1 dl tejszín
- 1 evõkanál (nem csípõs!) mustár
- 1 csokor petrezselyem
- só

Elkészítés:

A kelkáposzta külsõ leveleit leszedjük, a káposztát alaposan megmossuk, kivágjuk a torzsáját, és egyforma cikkekre szeleteljük. Nagyobb fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, megsózzuk, kislángon puhára fõzzük, majd szûrõkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kapribogyót kiszedjük az üvegbõl, és lecsöpögtetjük. A vajból és lisztbõl világos rántást készítünk, felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a tejszínt, és néhány percig együtt forraljuk. Kevergetve hûtjük, közben belekeverjük a mustárt. A lehûlt, megszáradt kelkáposztát tányérokra szedjük, meghintjük a kapribogyóval és a finomra vágott petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.