Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Õszibarackkompót mascarpónés fagylalttal

Megnézte: 2327
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 20 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 6 őszibarack
- 17 dkg nádcukor
- 7 dkg vaj
- 1 kanál aszú
- A fagylalthoz:
- 7 dl tej
- 24 dkg cukor
- 20 dkg mascarpone
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- A díszítéshez:
- 13 dkg mandulás piskóta
- csokoládé

Elkészítés:

A tojássárgájákat gőz felett felverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel, és miután elkevertük, az egészet leszűrjük. A fagylaltgépbe tesszük, a mascarponét és a tojásfehérjét csak az utolsó 10 percre tesszük bele. Eközben a barackot felszeleteljük, megpirítjuk, majd rászórjuk a cukrot, és ha puhára sült a bort is. Amint elpárolgott a bor, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Eloszlatjuk a poharakba, majd rászórjuk az összemorzsolt piskótát, és rátesszük a fagyit. Végül a csokoládéval díszítjük, és már kínálhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.