Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztatorta

Megnézte: 2214
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- csipetnyi só
- 1 dl víz

A tetejére:
- 1 fej káposzta
- 4 tojás
- 2 dl tejszín
- 7,5 dkg (ementáli, trapista vagy gouda) reszelt sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Elõzõ nap, vagy felhasználás elõtt 2 órával elkészítjük a tésztát: a lisztet és a kis darabokra vágott vajat gyorsan összedolgozzuk, sóval ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen. Legalább két órára hideg helyre tesszük. Közben a káposztát leveleire szedjük, és lobogó sós vízben 5 percig fõzzük (blansírozzuk). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és megszárítjuk, végül vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, és kivajazott gyümölcstortaformába simítjuk. A káposztadarabokkal megszórjuk. A tojásokat a tejszínnel habosra keverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot. Ezt a keveréket a torta tetejére öntjük, és meleg sütõben készre sütjük. A formából kiborítva, melegen tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.