Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kanizsai halászlé

Megnézte: 2416
Fő számára: 4-5 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 ponty (kb 1,5 kg)
- 3 nagy vöröshagyma
- 4 evők. olaj
- 0,5 kg amur- vagy harcsafej és gerinc
- 1-1 konyhakész keszeg és kárász
- 2 evők. pirospaprika
- 2 kis burgonya
- 2-3 zöldpaprika
- só

Elkészítés:

A pontyot megfelelően megtisztítjuk, kifilézzük, felszeleteljük és megszórjuk sóval. 2 hagymát karikákra vágunk és üvegesre pároljuk. Beletesszük a halfejet, gerincet, kárászt és keszeget, 20 percig pároljuk, pirospaprikával ízesítjük. Ezután jó bőven felöntjük vízzel és hozzáadjuk a másik felszeletelt hagymát, felvágott paprikát. sóval ízesítjük és kissé lefedve 2 órán át főzzük. Alaposan átszűrjük és újra feltesszük, de már csak takarékra. Utólag sózzuk, paprikázzuk, beletesszük a halfiléket és belsőségeket, amelyeket még 10 percig főzünk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.