Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás sertésbatyuk babraguval

Megnézte: 2299
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 130 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 70 dkg sertéskaraj
- 40 dkg fejes káposzta
- fél dl olaj
- 2 evõkanál cukor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kiskanál szárított kakukkfû
- só, õrölt bors
a sütéshez: fél dl olaj

a babraguhoz:
- 60 dkg fõtt tarkabab
- 1 közepes fej lilhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 piros húsú marinált paprika
- 1,5 dl zöldségleves
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A káposztát tökreszelõn lereszelem, besózom, majd kicsit állni hagyom. A forró olajban közepes barnára karamellizálom a cukrot, rászórom az apróra vágott hagymát, a kinyomkodott káposztát, és közepes tûzön kevergetve megpirítom. Lehúzom a tûzrõl, és megsózom. A karajt négy egyforma szeletre vágom, lapjával nem teljesen félbevágom, szétnyitom, vékonyra klopfolom és sóval, borssal, a kakukkfûvel ízesítem. A pirított káposztát a négy hússzeleten elosztom, a húsok mind a négy oldalát középre behajtom, hogy batyukat kapjak, és a hajtással lefelé kiolajozott tepsibe fektetem. Meglocsolom olajjal, és 180° C-os sütõben 20-25 perc alatt pirosra sütöm. A körethez a visszamaradt sült zsírban megfuttatom az apróra vágott lila hagymát, rászórom a fõtt babot, és sóval, borssal, petrezselyemmel fûszerezem. Most összepirítom, hozzáadom a kis darabokra vágott marinált paprikát, meglocsolom a zöldséglevessel, és 3-4 perc alatt összepárolom. Tálaláskor a babragut tányérra halmozom, és ráfektetem a ferdén félbevágott sertésbatyut.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.