Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Káposztás báránysült

Megnézte: 2125
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 2 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 2 kis fej káposzta
- 80 dkg csont nélküli bárányhús
- 3 evõkanál olaj
- 2 evõkanál liszt
- 1 kávéskanál színes bors
- 1 marhahúsleveskocka
- 1 dl vodka
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külsõ leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük, és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A fõzés vége elõtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.