Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kakasleves csigatésztával

Megnézte: 4095
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 1 kisebb kakas
- 30 dkg sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél zellergumó
- fél karalábé
- negyed kelkáposzta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet sáfrány
- bors
- só
- 18 dkg csigatészta

Elkészítés:

Az elõkészített kakast hideg vízben tegyük fel fõni. Amíg a víz felforr, hámozzuk meg a zöldségeket. Minden olyan zöldséget használjunk, amit húsleves fõzésénél egyébként is szoktunk. Amikor a víz felforrt, szedjük le a keletkezõ habot, és \\\"zöldségeljük be\\\", majd tartsuk éppen csak gyöngyözõ forrásban. Sóval, egész borssal ízesítsük. Ha úgy látjuk, hogy a leves nagyon sápadt, kevés sáfránnyal szép színt adhatunk neki. Közben fõzzük meg a csigatésztát. Amikor a hús megpuhult, óvatosan, hogy ne keverjük fel a levest, vegyük ki, és daraboljuk fel. Minden csészébe tálaljunk a húsból, zöldségbõl, csigatésztából, és merjük rá a forró levest. Frissen vágott petrezselyemmel díszítsük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.