Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Kagylós-paprikás tészta

Megnézte: 3349
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 40 dkg tészta
- 30 dkg paprika (piros színû)
- 1 doboz kagyló (konzerv)
- 16 bazsalikomlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
- 20 dkg paradicsompüré
- borecet
- cukor
- só

Elkészítés:

A paprikákat kockákra, a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk. Az olvasztott vajban a paprikakockákat, a bazsalikomot, a petrezselymet, a paradicsompürét, kevés sót, az ecetet és a cukrot fedõ alatt kislángon 10 percig fõzzük, közben gyakran kevergetjük. A tésztát sós vízben kifõzzük, de ne áztassuk el! A paprikás szószt sima krémmé turmixoljuk, majd kislángon sûrûre fõzzük. A kagylókat a szószba forgatjuk. A tésztát lecsöpögtetjük, a kagylós szósszal összekeverjük, és a bazsalikomlevelekkel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.