Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, illetve felkockázzuk a krumplit, a hagymát egyben hagyjuk.
1,5 dl olajon egy picit megpirítjuk a sárgarépát, majd a krumpli kivételével az összes zöldséget a leveses fazékba rakjuk, és kb. 2,5-3 liter vízzel felengedjük. Megsózzuk, majd fedõ alatt takarék lángon magára hagyjuk. Nagyjából egy óra múlva ellenõrizzük a zöldségek puhaságát, és ha a fakanállal el tudjuk vágni õket, mehet a fazékba a krumpli és a felkarikázott kolbász is.
Amikor a krumpli megpuhult elkészítjük a rántást.
Két kanál olajra, két kanál lisztet teszünk, egynemûre keverjük, és belerakjuk a felkarikázott 5 db fokhagymagerezdet. Néhány percig együtt pirítjuk majd a tûzrõl levéve rádobunk egy kanál pirospaprikát, összekeverjük és felengedjük 4 dl hideg vízzel. A masszát kikeverjük beletesszük a levesbe, felforraljuk, 2 perccel késõbb pedig felöntjük 0,5 l tejföllel. Az egészet még egyszer felforraljuk és kész.
Tálaláskor egy extra adag tejföl, egy szelet ropogósra sült kolbász, illetve egy kis balzsamecet is került a csészébe.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.