Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pikáns burgonyaleves, kolbásszal és tejfölösen

Megnézte: 2593
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 4 db sárgarépa,
- 2 db fehér répa,
- 1,5 kg burgonya
- 1 fej karalábé,
- 1 negyed zeller,
- 1 fej hagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 kanál pirospaprika,
- 0,5 l tejföl,
- ~ 30-40 dkg csípõs, füstölt szárazkolbász (1 szál)
- rántás (2 kanál olaj, 2 kanál liszt, 5 gerezd fokhagyma, 1 kanál paprika),
- 1,5 dl olaj.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, illetve felkockázzuk a krumplit, a hagymát egyben hagyjuk.

1,5 dl olajon egy picit megpirítjuk a sárgarépát, majd a krumpli kivételével az összes zöldséget a leveses fazékba rakjuk, és kb. 2,5-3 liter vízzel felengedjük. Megsózzuk, majd fedõ alatt takarék lángon magára hagyjuk. Nagyjából egy óra múlva ellenõrizzük a zöldségek puhaságát, és ha a fakanállal el tudjuk vágni õket, mehet a fazékba a krumpli és a felkarikázott kolbász is.

Amikor a krumpli megpuhult elkészítjük a rántást.

Két kanál olajra, két kanál lisztet teszünk, egynemûre keverjük, és belerakjuk a felkarikázott 5 db fokhagymagerezdet. Néhány percig együtt pirítjuk majd a tûzrõl levéve rádobunk egy kanál pirospaprikát, összekeverjük és felengedjük 4 dl hideg vízzel. A masszát kikeverjük beletesszük a levesbe, felforraljuk, 2 perccel késõbb pedig felöntjük 0,5 l tejföllel. Az egészet még egyszer felforraljuk és kész.

Tálaláskor egy extra adag tejföl, egy szelet ropogósra sült kolbász, illetve egy kis balzsamecet is került a csészébe.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.