Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csirkemell rolád 3 féle töltelékkel

Megnézte: 3671
Fő számára: 5 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 12 szelet csirkemell
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehér bor
- 1 evõkanál olaj
- só, bors

gombás töltelékhez:
- 4 szelet bacon
- 25 dkg gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 evõkanál zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- kakukkfû, petrezselyem, só, bors, kevés olaj

mozzarellás töltelékhez:
- 4 szelet hajszál vékony füstölt sonka
- 1 zacskó mozzarella golyó
- oregánó vagy olasz fûszerkeverék, só, bors

juhtúrós töltelék:
- 4 szelet bacon
- 10 dkg juhtúró
- 5 dkg füstölt szalonna
- kis csokor kapor

Elkészítés:

A csirkemell filéket óvatosan vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Elõször elkészítjük a gombás tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és 1-2 szál, száráról lecsipkedett kakukkfûvel. Addig pirítjuk, amíg a gomba a levét majdnem teljes egészében elfövi, ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát, ráöntjük a felvert tojást. Folyamatosan addig kevergetjük, amíg a tojás megszilárdul.

Négy darab csirkemell filére elosztjuk a gombás tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik roládot 1-1 szelet baconba göngyölünk és a roládokat fogpiszkálóval megtûzzük.


A mozzarellás roládokhoz a mozzarellát nagyobb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket kiterítjük, mindegyikre ráfektetünk 1-1 szelet füstölt sonkát, ráhelyezünk 1-1 mozzarella hasábot. A roládok két oldalát visszahajtjuk (nehogy a megolvadt sajt a sütés közben kifollyon), majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtûzzük.


A juhtúrós töltelékhez a juhtúrót a finomra vágott kaporral elkeverjük. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt a zsírból kivesszük, jól lecsepegtetjük, majd belekeverjük a juhtúróba. A maradék négy csirkemellet kiterítjük, elosztjuk rajta az ízesített juhtúrót. Ahogy a mozzarellás roládnál, a juhtúrósnál is a filé két oldalát behajtjuk, és úgy tekerjük fel. Végül mind a négy roládot 1-1 szelet baconba göngyöljük, és fogpiszkálóval megtûzzük.
A megtöltött roládokat pici olajon pár perc alatt megpirítjuk. Egy sütõtálat vagy tepsit olajjal kikenünk, és a megpirított roládokat beletesszük, mellérakjuk a megtisztított vörös- és fokhagymát, végül ráöntjük a bort. Alufóliával letakarva kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla készre pirítjuk (vigyázzunk arra, hogy a húst ne szárítsuk ki). A sütõtálban maradt pároló lébõl egy kevés paradicsompüré, és - ha szükséges - bor hozzáadásával pecsenyelevet készítünk, mellyel tálaláskor a roládokat megöntözzük. Burgonya- vagy rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.