Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Joghurtos-kapros tökfõzelék

Megnézte: 2308
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kg gyalult tök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl víz
- fél dl olaj
- 1 csokor friss kapor
- 2 dl natúr joghurt
- kevés cukor, ecet
- só, õrölt bors

a rántáshoz:
- 0,6 dl olaj
- 1 evõkanál liszt

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a tököt, és közepes tûzön kicsit pároljuk össze. Öntsük rá a vizet, sózzuk, borsozzuk meg, és fõzzük félpuhára. Közben a forró olajban pitítsuk meg a lisztet, majd amikor kihûlt, kevés hideg vízzel keverjük simára, és kevergetve öntsük a fõzelékhez. Amikor felforrt, lassú tûzön fõzzük 3-4 percig, majd keverjük bele a felaprított kaprot. Húzzuk le a tûzrõl, és öntsük hozzá a kevés forró lével elkevert joghurtot. Végül sóval, kevés cukorral, és ecettel ízesítsük pikánsra. Tálaláskor a forró tökfõzeléket szedjük mély tálkákba, és külön, ízlés szerint, bármilyen sült húst kínájlunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.