Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a tököt, és közepes tûzön kicsit pároljuk össze. Öntsük rá a vizet, sózzuk, borsozzuk meg, és fõzzük félpuhára. Közben a forró olajban pitítsuk meg a lisztet, majd amikor kihûlt, kevés hideg vízzel keverjük simára, és kevergetve öntsük a fõzelékhez. Amikor felforrt, lassú tûzön fõzzük 3-4 percig, majd keverjük bele a felaprított kaprot. Húzzuk le a tûzrõl, és öntsük hozzá a kevés forró lével elkevert joghurtot. Végül sóval, kevés cukorral, és ecettel ízesítsük pikánsra. Tálaláskor a forró tökfõzeléket szedjük mély tálkákba, és külön, ízlés szerint, bármilyen sült húst kínájlunk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.