Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ínyenc rakott kelkáposzta

Megnézte: 4139
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 60 dkg kelkáposzta
- 1 liter zöldségleves
- 50 dkg zöldséglevesben fõtt köles
- 40 dkg brie sajt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 szál kakukkfû
- só, õrölt bors
a tepsi kikenéséhez, beszórásához: vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, a zöldséglevesben leforrázom, és lecsepegtetem. A fõtt kölest szintén jól lecsepegtetem. A sajtot vékony szeletekre vágom, a tejfölt a tojásokkal simára keverem, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfûvel ízesítem. Egy kivajazott, morzsával beszórt tepsi aljára terítek egy sor kelkáposztalevelet. Erre jön a fõtt köles egy része, majd a sajt egy része. Meglocsolom kevés fûszeres tejföllel, és a rétegezést addig folytatom, míg minden hozzávaló elfogy. Fontos, hogy a tetején kelkáposztalevél, sajt és tejfölös öntet legyen. 180 °C-os sütõben 30-35 perc alatt pirosra sütöm, majd 10 percig pihentetem, és kockákra vágva, forrón tálalom.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.