Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Griller roston sült fûszeres zöldségekkel

Megnézte: 2662
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 12 (paprikás, borsos, sajtos) griller mix
- 4 kicsi cukkini
- 4 paradicsom
- 4 zöldpaprika
- 1 padlizsán
- 4 új lilhagyma
- fél csokor petrezselyem
- 4 szál friss majoránna
- 1 dl olívaolaj
- só, õrölt bors

a kapros-uborkás mártogatóhoz:
- 2,5 dl natúr joghurt
- fél dl olívaolaj
- 3 kisebb kovászos uborka
- 1 csokor friss kapor
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A grillereket a forró roston kezdjük el sütni, közben készítsük elõ a zöldségeket. A megmosott cukkinikat hosszában vágjuk félbe, a paradicsomokat, a paprikákat szintén felezzük el, a padlizsánt vágjuk félujjnyi vastag szeletekre, majd a lila hagymát vagdaljuk 20 centis darabokra. Ezután mindegyik zöldséget tegyük külön-külön tányérra, szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és jól forgassuk össze. A mártogatóhoz a joghurtot az olívaolajjal keverjük simára, adjuk hozzá a reszelt kovászos uborkát, és ízesítsük sóval, borssal, felaprított kaporral. Ha a grillereket megfordítottuk, és megsültek, a fûszeres zöldségeket is tegyük rá a forró rostra, és minden oldalukat süssük pirosra. A grillereket a sült zöldségekkel, és a kapros-uborkás mártogatóval tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.