Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás-kelkáposztás rizs-egytál parmezánnal

Megnézte: 2168
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg rizs
- zöldségleves
- 2 evõkanál olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 közepes fej lilhagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 12 roppanósra forrázott kelkáposztalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 12 dkg reszelt parmezán sajt
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A forró olívaolajban a rizst kevergetve gipsz színûre pirítom, és hozzáöntöm a rizshez képest kétszeres mennyiségû zöldséglevest. Megsózom, majd amikor felforrt, megkeverem, és fedõvel letakarva, lassú tûzön 10-15 perc alatt megpárolom. A felolvasztott vajban megfuttatom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a cikkekre darabolt csiperkét, összepirítom, és végül rászórom a kockákra vágott kellevelet. Összeforgatom, másfél deci zöldséglevest öntök rá, és lassú tûzön 2-3 perc alatt összepárolom. Végül a párolt rizzsel lazán összeforgatom, majd tányérokba szedem, és megszórom reszelt parmezánnal.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.