Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombás töltött kel

Megnézte: 2315
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kis fej kelkáposzta
- 40 dkg csiperkegomba
- 2-2 evõkanál vaj és finomra vágott petrezselyem
- fél teáskanál köménymag
- 2 dl tejszín
- 20 dkg reszelt reszelt sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél doboz(konzerv) hámozott, darabolt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál friss oreganó
- 1 dl húsleves (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A káposzta külsõ leveleit leszedjük, a káposztát megmossuk, sós vízben 5 percig fõzzük, majd kivesszük, leszûrjük, a torzsáját kivágjuk, és leveleire szedjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk száradni. A gombát felszeleteljük, és vajban addig pároljuk, amíg a leve elfõ. Megszórjuk köménymaggal, petrezselyemmel, hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot, majd félretesszük. 12 darab kellevelet megtöltünk a kihûlt gombás keverékkel, feltekerjük, és a tekercseket kivajazott jénaiba vagy cserépedénybe rakjuk. A maradék vajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, levesszük a tûzrõl, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és néhány percig együtt fõzzük. A mártást a káposztára öntjük, és forró sütõben 25 percig sütjük. Finomra vágott friss oreganóval megszórva tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.