Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gompás lepény

Megnézte: 2390
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 800 g leveles tészta
- 500 g csiperke gomba
- 200 g trombitagomba
- 150 g gerebengomba
- 2 dl víz
- 3 csipetnyi só
- 100 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- só és bors
- 2 dl tejszín
- 1 felvert tojás

Elkészítés:

A gombákat folyó víz alatt átöblítjük, lecsöpögtetjük, majd sós vízben negyed óra alatt megpároljuk és leszűrjük.
A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre vágjuk, kinyújtjuk és nagy részt egy kivajazott, belisztezett sütőformába helyezünk.
A párolt gombát a vajon pirítsuk néhány percig, közben dolgozzuk hozzá a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a tejszínt. sóval és borssal fűszerezzük. Ezután kanalazzuk egyenletesen a tésztára, helyezzük rá a tészta másik felét, tapasszuk össze és kenjük be a tojással. Előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.