Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombaleves gazdagon

Megnézte: 2724
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 75 dkg csiperkegomba
- 40 dkg (vegyesen) zúza és csirkenyak
- 4 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 2 szem szegfûszeg
- 5 dkg vaj
- 3 sárgarépa
- 2 zellerszár
- 2-2 evõkanál metélõhagyma, tárkony és pörkölt szezámmag
- 4 evõkanál kukoricaliszt
- 1 evõkanál reszelt citromhéj
- 2 dl tejföl
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A megtisztított zúzát és a bõr nélküli csirkenyakat darabokra vágjuk, és egy nagy lábasban 2 egész hagymával, sóval, borssal, babérlevéllel, szegfûszeggel 2 liter vízben feltesszük fõni. Amikor felforrt, lefedjük, és kislángon, gyöngyöztetve 1 óráig fõzzük, amíg körülbelül 1,5 liter marad belõle. Leszûrjük, amikor kihûlt, hûtõbe tesszük, majd kanállal leszedjük a zsírt a tetejérõl. A felforrósított vajban megpírítjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt sárgarépát és zellert, hozzáadjuk a metélõhagymát meg a tárkonyt, és jól összekeverve néhány percig együtt pároljuk. Végül beletesszük a vékony szeletekre vágott gombát, megszórjuk a kukoricaliszttel, és összekeverjük. Lassan felöntjük a húslevessel, és addig fõzzük, amíg a gomba megpuhul, a leves pedig besûrûsödik. Megsózzuk, megborsozzuk, és beletesszük a citromhéjat. A tejfölt közvetlenül a tálalás elõtt keverjük bele, és ekkor hintjük meg a pörkölt szezámmaggal is. Reszelt parmezán sajtot kínálunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.