Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gnocchi articsókás krémmel

Megnézte: 2686
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg gnocchi (burgonyás)

A mártáshoz:
- fél citrom (leve)
- 70 dkg articsóka
- 3 dkg margarin
- 2,5 dl tejszín
- 6 dkg parmezán sajt (reszelt)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az articsókát megtisztítjuk, ha szükséges, a vastag ereket kivágjuk, majd húsukat nagyobb darabokra szeleteljük. Mély tálat hideg vízzel háromnegyedig megtöltünk, beleöntjük a citromlét, és néhány percre beleáztatjuk az articsókát, kivesszük, sós vízben puhára fõzzük, lecsöpögtetjük, és a margarinban 15 percig sütjük. Hozzákeverjük a tejszínt, csipetnyi sót, borsot, és sûrûre fõzzük. A gnocchit az elõírás szerint két adagban megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. Tányérokra adagoljuk, a mártással leöntjük, a parmezánnal megszórjuk, és sütõben átsütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.