Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Zöld fûszeres halpogácsák

Megnézte: 2562
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 150 g halfilé
- 150 g füstölt-hal filé
- 2 evőkanál créme fraiche
- 250 g burgonya
- 2 evőkanál felaprózott petrezselyem
- 2 teáskanál felaprózott kapribogyó
- 3 evőkanál felaprózott kapor
- 3 evőkanál majonéz
- 80 g vaj
- tabasco szósz
- ¼ citrom leve
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- cukor

Elkészítés:

Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl habtejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.

Elkészítés:
Először is melegítsük elő a sütőt 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegendő. A burgonyát hámozás után kockázzuk fel, és sós vízben főzzük meg. Ha elkészült vegyük ki a léből, és hagyjuk kihűlni. Alufóliát vajazzunk meg. A halfiléket (nem a füstölt) sóval, borssal szórjuk be, és csomagoljuk be a megvajazott alufóliába. A sütőben negyed órán át pároljuk, aztán a halból keletkezett levet öntsük rá a főtt burgonyakockákhoz, melyet most már összetörhetünk.
A füstölt halfiléről távolítsuk el a bőrt és a szálkákat, és keverjük el a tört burgonyával. A párolt hallal hasonlóan járjunk el. Adjunk hozzá egy evőkanálnyi majonézt, és a fűszerek (petrezselyem, kapor) felét, és ízesítsük sóval, borssal és tabasco szósszal. Ezt jó alaposan keverjük össze, majd alakítsunk belőle 8 darab pogácsát. Ezeket forgassuk meg zsemlemorzsában, és enyhén lapítsuk meg.
Egy sütőlemezt fedjünk be sütőpapírral, és egy evőkanálnyi vajat kenjünk el rajta. A megmaradt vajat olvasszuk meg, és kenjük be vele a pogácsákat. A pogácsákat 200 fokon (légkeverésnél 180 fok) 20 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.
A créme fraiche-t keverjük össze a megmaradt majonézzel, és zöld fűszerekkel. Adjuk hozzá a kapribogyót, és ízesítsük cukorral, sóval, borssal és citromlével. A pogácsákhoz a mártást tálaljuk.
Jó étvágyat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.