Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Füstöltsajtos kelbimbófelfújt

Megnézte: 2214
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 40 dkg kelbimbó
- 10 dkg vaj
- 4 evõkanál liszt
- forró tej
- 3 tojás
- 5 dl zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem
- 12 dkg füstölt sajt
- só, õrölt bors
- a formához vaj, zsemlemorzsa

Elkészítés:

Az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, majd fokozatosan öntsük fel annyi forró tejjel, hogy sûrû besamelt kapjunk. Amikor elválik az edény falától, kicsit hûtsük ki, és egyesével keverjük bele a tojássárgákat. A kelbimbókat vágjuk ketté, és a zöldséglevesben fõzzük roppanósra. Csepegtessük le, és forgassuk a besameles masszába. Ezután ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, reszelt füstölt sajttal. Jól keverjük össze, és lazítsuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formákba, és 170 °C-os sütõben süssük pirosra. Forrón tálaljuk, esetleg kínálhatunk hozzá vöröshagyma- vagy fokhagymamártást.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.