Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Füstölt tofuval göngyölt sütõtökös tésztatekercs

Megnézte: 2316
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 20 dkg fõtt burgonya
- 30 dkg sült sütõtök
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 csomag füstölt tofu
- 1,5 liter zöldségleves
- 1,5 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

a mártáshoz:
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 2,5 dl tejföl
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A meleg fõtt burgonyát a sült tökkel együtt tegyük keverõtálba, jól törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk rá a liszt felét, és keverjük össze. Most már látjuk, mennyi lisztet kell még hozzáadni, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A sütõtökös tésztát vágjuk ketté, gömbölygessük ki, majd lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra. Egyenletesen osszuk el rajtuk a vékonyra szeletelt füstölt tofut. Szorosan göngyöljük fel, tekerjük vászonkendõbe, és a két végét kössük össze. A zöldséglevest öntsük magas falú edénybe, forraljuk fel, és lassú tûzön fõzzük meg benne a sütõtökös tésztatekercseket. Tálalásig tartsuk melegen. Az olívaolajat keverjük el az apróra vágott petrezselyemmel, és tegyük félre. A mártáshoz a forró vajban futtassuk meg a petrezselymet, öntsük rá a tejfölt, és mielõtt felforrna, húzzuk le a tûzrõl. Sóval, borssal ízesítsük, majd tálaláskor a felszeletelt tofus tésztatekercset tegyük tányérra, locsoljuk meg petrezselymes olívaolajjal, és locsoljuk körbe a tejfölös-petrezselymes mártással.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.