Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Negyvengerezdes csirke

Megnézte: 2381
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1 csirke (kb. 1 1/2 kg)
- só és bors
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1/2 dl száraz vermut
- 2 ek. friss petrezselyem
- 2 tk. szárított bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó
- egy csipetnyi zúzott paprika
- 2 fej fokhagyma
- 4 szál zeller
- 1 citrom
- friss fűszernövnyek

Elkészítés:

Tisztítsuk meg, daraboljuk fel a csirkét és sóval, valamint borssal dörzsöljük be. Ez után olívaolajon 10 perc alatt minkét oldalát jól süssük meg, majd tegyük egy edénybe.
Dolgozzuk össze a bort a vermuttal és a petrezselyemmel. bazsalikommal, paprikával, oregánóval fűszerezzük és locsoljuk a húsra. Tegyük az edénybe a fokhagymát, a felszeletelt zellert, hintsük meg a citrom héjával, a levét pedig facsarjuk rá. Ízlés szerint adagoljuk a friss fűszernövényeket. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 6-8 óra alatt készre pároljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.