Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres táska

Megnézte: 2079
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg leveles tészta
- 10 dkg ementáli sajt
- 20-20 dkg patisszon, sárgarépa és burgonya
- 1 dkg vaj
- csipetnyi kurkuma
- 1 kávéskanál õrölt kömény
- 3 evõkanál snidling (apróra vágott)
- 1 gerezd fokhagyma
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A patisszont meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, kis kockákra vágjuk. Az apróra kockázott burgonyát és répát gõzben 5 percig fõzzük, majd a patisszont is hozzáadjuk, és még 5 percig fõzzük. Az egészet mély tálba öntjük, sóval, borssal, kurkumával, köménnyel és snidlinggel megszórjuk, és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. A leveles tésztát kinyújtjuk, majd 10-12 cm-es átmérõjû köröket vágunk ki belõle (jól használható erre egy desszertestányér). A sajtot hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A körök felére tesszük a sajtdarabkákat, ráfektetjük a zöldségeket, majd ráhajtjuk a tésztát, és a széleket ujjunkkal lenyomkodjuk. Kivajazott tepsibe tesszük a töltött tésztákat, tejjel megkenjük a tetejüket, és meleg sütõben aranyszínûre sütjük. Melegen és langyosan is kínálhatjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.