Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres sólet

Megnézte: 2548
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 200 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 30 dkg bab (fehér)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szegfûszeg
- 20 dkg szalonna
- fél evõkanál morzsolt borsikafû
- 3 gerezd fokhagyma
- fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél
- 60 dkg csülökhús
- 2 mogyoróhagyma
- 10 dkg libazsír
- 40 dkg csont nélküli libahús
- 1 kávéskanál morzsolt kakukkfû
- 40 dkg kolbász
- 20 dkg fokhagymás kolbász
- 12,5 dkg sûrített paradicsom
- 1 dl tyúkhúsleves (leveskockából)
- 8 evõkanál zsemlemorzsa
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A babot 12 órára beáztatjuk,majd lecsöpögtetjük, lábasba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. 5 percig fõzzük, majd lecsöpögtetjük. A hagymákat megtisztítjuk, és 1-1 szegfûszeget szúrunk beléjük. A szalonnát felgöngyöljük, és zsineggel átkötjük. A hagymát, a szalonnát, a borsikafüvet és 1 gerezd fokhagymát 3 dl vízbe tesszük, belerakjuk a babot, a petrezselymet, a zellerlevelet és a négy részre vágott csülköt. Felforraljuk, majd 1 óráig kislángon fõzzük. A libahúst sóval, borssal, kakukkfûvel meghintjük. A libazsír felében aranyszínûre pirítjuk a húst, majd kivesszük, és a zsiradékban 5 percig sütjük a kolbászokat, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. A csülköt, a libahúst és a kolbászokat feldaraboljuk. A babot lecsöpögtetjük, a petrezselymet, a zellert, a szalonnát és a fokhagymát kidobjuk belõle. A húslevest összekeverjük a paradicsompürével és a bab fõzõlevével. Római tálba rétegezzük a babot és a húsféléket, a levessel meglocsoljuk, a zsemlemorzsával megszórjuk, és a maradék olvasztott libazsírt a tetejére öntjük. Meleg sütõben 2 óráig sütjük, míg a tetején vastag kéreg képzõdik.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.