Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Cukkinis-fetás lepénykék

Megnézte: 2060
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 40 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1-1 evõkanál morzsolt bazsalikom, snidling és petrezselyem (apróra vágott)
- 10 dkg liszt
- fél citrom (leve)
- 12,5 dkg feta sajt
- 2 evõkanál olívaolaj

A szószhoz:
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál morzsolt kakukkfû
- 1 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A cukkinikat megmossuk, lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Salátástálban összekeverjük a tojásokat, a cukkinit, a hagymát, a zöldfûszereket, a lisztet és a citromlét. Sóval, borssal ízesítjük, és belemorzsoljuk a sajtot. 1 kávéskanál olajat serpenyõben megmelegítünk, 1 evõkanál krémet teszünk bele, kissé laposra nyomjuk, hogy vastag, kerek lepénykét kapjunk, és nagylángon egyik oldalát 3 percig sütjük. Fakanállal megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. Minden darabot így megsütünk, és melegen tartjuk. A szószhoz az olajat megmelegítjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a paradicsomokat a levükkel együtt. Lefedjük, és 15 percig pároljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Személyenként 3-4 lepénykét tálra teszünk, negyed citromot adunk mellé, és a szósszal meglocsoljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.