Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csülkös bab hurkával

Megnézte: 2567
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 35 dkg csülök
- 50 dkg bab (fehér)
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál véreshurka
- 1 szál lángolt kolbász
- 1 csipõs paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- sáfrány
- só

Elkészítés:

A csülköt és a babot 12 órára beáztatjuk. A babot, a csülköt, a hurkát, a feldarabolt kolbászt, a szalonnakockákat, a negyedekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet és az olajat felforraljuk. A keletkezõ habot leszedjük, majd lefedve 20 percig kislángon fõzzük. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hogy a babon mindig legyen víz!) Amikor a bab félig megfõtt, beletesszük a sáfrányt. Amikor kész, megsózzuk, lefedjük, levesszük a tûzrõl, és 30 percig állni hagyjuk. Kidobjuk belõle a hagymát és a petrezselymet. Tálra öntjük, rátesszük a hurkát, és petrezselyemmel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.