Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Chili con carne

Megnézte: 2790
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 160 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 30 dkg szárazbab
- 40 dkg marhahús
- 20 dkg darált marhahús
- 50 dkg zúzott paradicsom
- 10 dkg szalonna
- 2 evõkanál olaj
- 2 dl sör
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél-félcsokor petrezselyem és zellerlevél
- 1-1 kávéskanál õrölt koriander és kömény
- pirospaprika és cayenne bors

A körethez:
- 25 dkg rizs
- 20 dkg sárgarépa
- 2 evõkanál olaj
- 3 avokádó
- 1 citrom (leve)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál õrölt koriandermag
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

1. A babot 12 órára beáztatjuk. A vizet leöntjük róla, a zöldfûszerekkel együtt lábasba tesszük, és kétszeres mennyiségû vízzel felöntjük. Lefedve, kislángon 1 és negyed óráig fõzzük.

2. A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük. A zsiradékban aranyszínûre sütjük a húst, ezt is kivesszük, majd a darált húst pirítjuk meg a helyén. A húsokat melegen tartjuk.

3. 2 evõkanál olajban megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a húsokat, a zúzott paradicsomot a levével együtt, beleöntjük a sört, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fûszereket, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig kislángon fõzzük.

4. A kész babot lecsöpögtetjük, és a húshoz keverjük. Lefedve 20 percig fõzzük. A rizst sós vízben megfõzzük, a répákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk, gõzben megpároljuk, és serpenyõbe tesszük az olajjal, majd korianderrel, pirospaprikával, sóval, borssal fûszerezzük. Az avokádókat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsukat a zúzott fokhagymával és a citromlével sima krémmé turmixoljuk, majd borssal ízesítjük. A chili con carnét forrón tálaljuk, a koriandert a tetejére szórjuk, külön kínáljuk hozzá a rizst és a répát.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.