Elkészítés:
1. A babot 12 órára beáztatjuk. A vizet leöntjük róla, a zöldfûszerekkel együtt lábasba tesszük, és kétszeres mennyiségû vízzel felöntjük. Lefedve, kislángon 1 és negyed óráig fõzzük.
2. A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük. A zsiradékban aranyszínûre sütjük a húst, ezt is kivesszük, majd a darált húst pirítjuk meg a helyén. A húsokat melegen tartjuk.
3. 2 evõkanál olajban megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a húsokat, a zúzott paradicsomot a levével együtt, beleöntjük a sört, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fûszereket, és sóval, borssal ízesítjük. Lefedve 30 percig kislángon fõzzük.
4. A kész babot lecsöpögtetjük, és a húshoz keverjük. Lefedve 20 percig fõzzük. A rizst sós vízben megfõzzük, a répákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk, gõzben megpároljuk, és serpenyõbe tesszük az olajjal, majd korianderrel, pirospaprikával, sóval, borssal fûszerezzük. Az avokádókat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsukat a zúzott fokhagymával és a citromlével sima krémmé turmixoljuk, majd borssal ízesítjük. A chili con carnét forrón tálaljuk, a koriandert a tetejére szórjuk, külön kínáljuk hozzá a rizst és a répát.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.