Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Burgonyás tésztatekercs tojásos zöldségekkel

Megnézte: 2428
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 95 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- õrölt bors, só

a töltelékhez:
- 3 dkg vaj
- 1 paszternák
- 3 sárgarépa
- 2 pritamin paprika
- 1 póréhagyma
- 3 tojás
- 2 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors
a tálaláshoz: 3 dl tejföl

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihûlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot. Gyúrjuk egynemû masszává, és pihentessük 30 percig. A töltelékhez az olvasztott vajban pároljuk roppanósra a vékonyan felkarikázott paszternákot, sárgarépát, és a csíkokra vágott pritamint, majd szórjuk bele a felszeletelt póréhagymát. Fûszerezzük sóval, borssal, egy csokor aprított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felütött tojásokat, és addig süssük, míg a tojás megkocsonyásodik. A burgonyás tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd egyenletesen osszuk el rajtuk a tojásos zöldséget, és szorosan tekerjük fel. Csavarjuk konyharuhába, a végüket kössük össze, és forrásban lévõ sós vízben fõzzük 35-40 percig. Amikor kész, forrón forgassuk a maradék petrezselyembe, szeleteljük ujjnyi vastagra, és fektessük tányérra. Simára kevert tejfölt kínáljunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.