Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk nagyobb darabokra, sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, és forrón törjük pépesre. Amikor kihûlt, keverjük bele a tojásokat, és szórjuk rá a lisztet meg kevés sót és borsot. Gyúrjuk egynemû masszává, és pihentessük 30 percig. A töltelékhez az olvasztott vajban pároljuk roppanósra a vékonyan felkarikázott paszternákot, sárgarépát, és a csíkokra vágott pritamint, majd szórjuk bele a felszeletelt póréhagymát. Fûszerezzük sóval, borssal, egy csokor aprított petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felütött tojásokat, és addig süssük, míg a tojás megkocsonyásodik. A burgonyás tésztát osszuk kétfelé, lisztezett deszkán nyújtsuk fél centi vastagra, majd egyenletesen osszuk el rajtuk a tojásos zöldséget, és szorosan tekerjük fel. Csavarjuk konyharuhába, a végüket kössük össze, és forrásban lévõ sós vízben fõzzük 35-40 percig. Amikor kész, forrón forgassuk a maradék petrezselyembe, szeleteljük ujjnyi vastagra, és fektessük tányérra. Simára kevert tejfölt kínáljunk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.