Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Articsóka-saláta kefires-lilahagymás öntettel

Megnézte: 3606
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

Hozzávalók

- 2 sárgarépa
- 8 dkg apró csiperkegomba
- zöldségleves
- 1 kis üveg ecetes gyöngyhagyma
- 4-4 dkg zöld- és fekete olajbogyó
- 2 üveg olajos articsókaszív

az öntethez:
- 2 dl kefir
- az egyik üveg articsókás olaj
- 1 közepes fej lilhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott répát a csiperkével együtt kisebb darabokra vágom, zöldséglevesben roppanósra fõzöm, majd leszûröm, salátástálba teszem, és kihûtöm. Ezután hozzáadom a lecsepegtetett gyöngyhagymát, az olívabogyókat, és az olajától lecsepegtetett, felszeletelt articsókát. Végül az egészet lazán összeforgatom, és lefóliázva hûtõbe teszem. Az öntethez a kefirt az articsóka fûszeres olajával összekeverem, majd beleszórom az apróra vágott lilahagymát, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem. Tálaláskor az elõkészített salátát a salátaöntet felével lazán összeforgatom, majd tálkákba szedem, és külön edénykében is kínálok hozzá öntetet. Frissen sült, ropogós pékárut adok mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.