Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Libamájkrémmel göngyölt fácánmell pálinkás aszalt szilvával

Megnézte: 3137
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 8 fácánmellfilé
- 30 dkg libamáj
- 5 cl brandy
- 8 szelet füstölt sonka
- fél dl olaj
- só, õrölt bors

a körethez:
- 50 dkg puhább aszalt szilva
- fekete tea
- 5 dkg vaj
- 1 evõkanál cukor
- 7 cl szilvapálinka

Elkészítés:

A mellfiléket lapjával nem teljesen félbevágjuk, majd szétnyitjuk, megklopfoljuk, és sózzzuk, borsozzuk. A májat villával krémesre törjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a brandyt, és elosztjuk a hússzeleteken. Egyenletesen elsimítjuk, és szorosan felgöngyöljük. 1-1 szelet füstölt sonkába csavarjuk, tepsibe fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva 3-4 órát hûtõbe tesszük pácolódni. Végül 180 °C-os sütõben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. A körethez az aszalt szilvát felöntjük annyi meleg teával, hogy éppen ellepje, majd 1 órát pihentetjük, aztán leszûrjük. Az olvasztott vajban karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a szilvát, és összeforgatjuk. Lassú tûzön 2-3 percig pároljuk, majd meglocsoljuk a pálinkával, és óvatosan meggyújtjuk, flambírozzuk. Amikor minden elkészült, a félbevágott fácánmellet tányérra fektetjük, és melléhalmozzuk a pálinkás szilvát.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.