Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Göngyölt fácánmell vajas zöldségekkel

Megnézte: 2589
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 4 nagyobb fácánmellfilé
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 kiskanál dijoni mustár
- 3 evõkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 kis csokor petrezselyem
- 20 dkg fõtt rizs
- 8 szelet füstölt szalonna
- só, õrölt bors
- olaj, a sütéshez

a körethez:
- 4 sárgarépa
- 30-30 dkg brokkoli, karfiol
- 1 fej lilhagyma
- 4 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl zöldségleves
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A mellfiléket lapjával vágjuk félbe, nyissuk szét, mint egy könyvet, és klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg pirospaprikával, és kenjük be a mustárral. A töltelékhez a forró olajban futtassuk meg a hagymát, majd pirítsuk tovább a cikkekre vágott gombával. Adjuk hozzá a fõtt rizst, szórjuk meg sóval, borssal és petrezselyemmel. Ha már kicsit kihûlt a töltelék, kanalazzuk a hússzeletekre, szorosan göngyöljük fel, és csavarjuk 2-2 szelet füstölt szalonnába. Hústûvel tûzzük össze, majd közepesen forró olajban, fedõvel letakarva, minden oldalukat süssük pirosra. Ügyeljünk rá, hogy a belsejük is átsüljön. A körethez a felolvasztott vajba szórjuk bele a felszeletelt sárgarépát, a rózsákra szedett brokkolit, karfiolt, a cikkekre vágott lila hagymát, és ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. Öntsük rá a zöldséglevest, és fedõvel letakarva pároljuk roppanósra. Tálaláskor fektessük a zöldségekre a három részre vágott, göngyölt fácánmellet, és díszítsük petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.