Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Gombával töltött nyúlgerinc

Megnézte: 3496
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 100 perc
Kategória: Vadételek

Hozzávalók:

- 2 (színhús) nyúlgerinc
- 50 dkg pacal
- 1 mogyoróhagyma
- 25 dkg gomba
- 10 dkg vaj
- 1 evõkanál zsemlemorzsa
- 1 evõkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 4 evõkanál apróra vágott kakukkfû
- 1 tojássárgája
- 4 salátalevél
- 15 dkg szalonna
- 2 dl csirkehúsleves (leveskockából)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A pacalt 3 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A finomra vágott hagymát 3 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a gombát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, 1 evõkanál kakukkfüvet, a tojássárgáját, majd sóval, borssal ízesítjük. A pacalt lecsöpögtetjük, törülközõre terítjük, és kettévágjuk. A nyúlhúst is kettévágjuk, a pacalra terítjük, sóval, borssal meghintjük, és rásimítjuk a tölteléket. Két salátalevelet teszünk rá, feltekerjük, és cérnával átkötjük. A maradék vajban, serpenyõben pirosra sütjük a tekercseket, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, egy evõkanál kakukkfüvet, tepsibe tesszük, és sütõben készre sütjük. A zsiradékot a húslevesbe keverjük, majd nagylángon a fele mennyiségûre fõzzük. A húsról a cérnát leszedjük, a húst felszeleteljük. A szalonnával körítve, a leveses szósszal leöntve tálaljuk, a tetejét a maradék kakukkfûvel megszórjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.