Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Csicseriborsó-püré

Megnézte: 4071
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 20 perc
Kategória: Köretek

Hozzávalók:

- 1 konzerv csicseriborsó
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- késhegynyi pirospaprika
- fél kávéskanál õrölt kömény
- 2-2 evõkanál petrezselyem és olaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A csicseriborsót szûrõben lecsöpögtetjük, leöblítjük, majd félretesszük száradni. A fokhagymagerezdeket finomra vágjuk, majd a borsóval együtt robotgépbe tesszük. Ráöntjük a citrom levét, 2 evõkanál vizet, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát is beletesszük, majd finom pürét keverünk belõle. Tálba kanalazzuk, meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a köménnyel és a finomra vágott petrezselyemmel. Sûrû pörköltek mellé kínálhatjuk köretként, és pitát is tálalhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.