Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres sertésborda

Megnézte: 2624
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 75 perc + pácolás
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 1 kg húsos sertésborda
- 1 teáskanál szecsuáni bors
- 2 evőkanál tengeri só
- 0.5 teáskanál ötfűszerkeverék
- 0.5 evőkanál kukoricakeményítő
- olaj a sütéshez

A páchoz:
- 2.5 evökanál világos szójaszósz
- 2 evőkanál nádcukor
- 2 evőkanál sherry
- frissen őrölt fekete bors

A díszítéshez:
- petrezselyem zöldje vagy korianderlevél

Elkészítés:

A húst 5 cm- es darabokra éles bárddal darabold fel.A wokban vagy más vastagfalú,mély serpenyőben a borsszemeket és a sót 5 percig pirítsd.Tedd félre és mozsárban törd össze a borsszemeket és az öt fűszerkeveréket.Keverd össze a pác hozzávalóit és tedd félre.A húsba dörzsöld a fűszerkeverék felét,majd a borda szeleteket forgasd bele a páclébe hogy ellepje.3 órát pácold.Majd csöpögtesd le a páclét és a húsokat dörzsöld be kukoricakeményítővel.A wokot félig töltsd olajjal és kis adagokban ropogós aranybarnára süsd a bordaszeleteket.Csöpögtesd le a húsokat, előmelegített tálra tedd,szórd meg a maradék fűszerkeverékkel.petrezselyem zölddel vagy koriander levéllel tálald.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.