Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Garnélarákos- fésûkagylós laksa

Megnézte: 2485
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Előételek

Hozzávalók:

- 500 g nyers garnélarák a páncéljában
- 1,5 l víz
- 1 ek. étolaj
- 200 g vékony rizstészta
- 5 dl kókusztej
- 8 nagy fésû;kagyló, 3-3 szeletre vágva

A mártáshoz:
- 4-5 nagy, szárított chili
- 1 felvágott lilahagyma
- 5 cm-es friss galangal vagy gyömbérgyökér, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
- 4 citromfûszár, felszeletelve
- 3 friss vörös chili darabokra vágva
- 10 makadámia- vagy kesudió
- 2 tk. rákpaszta
- 2 tk. reszelt friss kurkuma
- 2 ek. étolaj

A díszítéshez:
- mentalevél
- citrom- vagy zöldcitromgerezdek

Elkészítés:

A mártás hozzávalóit alaposan összeturmixoljuk.
A rákokat megfelelõen megtisztítjuk, a páncélt megpirítjuk, majd 2,5 deci vízben pároljuk. Ha elfõtt újra ugyanennyit öntünk rá és fél óráig fõzzük. A végén leszûrjük, megtisztítjuk a páncéltól és a fejektõl.
Az olajon néhány percig pároljuk a mártást, majd hozzádolgozzuk a rákos levet és a kókusztejet. 10 percig fõzzük, belerakjuk a rákokat, valamint a kagylót és még 2 percig pároljuk.
A tésztát felforrt vízbe áztatjuk, majd leszûrjük, 4 tányérba rakjuk, ráhelyezzük a rákokat és a kagylókat, majd ráöntjük a levest. mentalevéllel és citromgerezdekkel dekoráljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.