Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Warning: file_get_contents(http://109.hu/modules/receptek/watermark.php?image=receptek___110___../../theme/2010_10/templates/receptek/images/aszpikos_narancsos pulyka.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /web/autosoldalak3/109.hu/modules/receptek/index.php on line 86

Aszpikos-narancsos pulyka

Megnézte: 2712
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 70 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 nagy borjúcsont
- 8 zselatinlap
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szegfûszeg
- 2 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 csokor (vegyesen) petrezselyem és zellerlevél
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 2 evõkanál apróra vágott friss tárkony
- 1 citrom
- 1 evõkanál vermut (száraz)
- 2 narancs
- 1 kávéskanál szemes bors
- só
- a forma kikenéséhez, olaj

Elkészítés:

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát a szegfûszeggel megtûzdeljük. A sárgarépákat és a pórét vékonyan felkarikázzuk. 2 liter vizet felforralunk, beletesszük a csontot, a zöldfûszereket, a leveskockákat, a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Kevés sóval ízesítjük, és lefedve 10 percig forraljuk. Beletesszük a húst, és lefedve még 25 percig fõzzük, majd kivesszük, és vékonyan felszeleteljük. A levest átszûrjük, és másfél litert félreteszünk. A narancsokat vastagon meghámozzuk, a kifolyó levüket összegyûjtjük, minden fehér részt és a magokat eltávolítjuk. A kinyomkodott zselatint a félretett levesbe keverjük, ismét átszûrjük, és langyosra hûtjük. Belekeverjük a citrom reszelt héját, a tárkonyt, a vermutot és a narancslét. Kerek formát olajjal kikenünk, 1 cm vastagon belesimítunk egy réteg aszpikot, és 10 percre hûtõbe tesszük. Amikor megdermedt, hússzeletekkel és narancsgerezdekkel befedjük, erre ismét egy réteg aszpik kerül, és újra hûtõbe állítjuk. Amikor kész, tálra borítjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.